Go Back

Brno Brass Fest 2024

Location: Brno-město, Jihomoravský kraj
From: 13.06.2024
To: 16.06.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Location: Brno, Brno
Vstupenky/informace: GoOut.cz

*Brno Brass Fest* je žesťový festival mezinárodního přesahu v ČR. Specializuje se na žesťovou hudbu a představuje sólisty, orchestry i kapely různých žánrů: klasická hudba, jazz, balkánská i dechová hudba a další. V rámci festivalu se konají nejen koncerty, ale též edukační akce a jam sessions. Některé koncerty jsou placené, část programu je zdarma. Termín *Brno Brass Fest* se ustálil na polovinu června, konkrétně 13.–⁠16. 6. 2024.

Učinkující
NázevPopis/foto
German Brass
Jako průkopník mezi žesťovými soubory sklízí úspěchy German Brass již od svého založení v roce 1974. Deset sólistů a vysokoškolských profesorů se vyznačují tím, že nekompromisně tvoří specifický zvuk svého souboru, nalézají ho a znovu objevují na každém koncertě a v každé nahrávce. Od roku 1984 vystupují German Brass ve finální sestavě deseti žesťařů. Dechová komorní hudba se stala součástí koncertního života na národní i mezinárodní úrovni a German Brass dostál své pověsti průkopníka v průběhu desetiletí. Především aranže Mathiase Höfse a Alexandra Erbricha-Crawforda, které jsou přizpůsobeny umělecké a technické zdatnosti členů souboru, se již dávno staly klasikou dechového repertoáru.

German Brass German Brass German Brass German Brass German Brass German Brass German Brass

Moravia Brass Band
Moravia Brass Band je největší žesťové těleso v ČR a rezidentní orchestr *Brno Brass Festu.* Třicet hudebníků v čele se šéfdirigentem Chuheiem Iwasakim popularizuje hru na žesťové nástroje, představuje jedinečné programy a aranžmá, zve výjimečné hosty a především vytváří specifické uskupení – žesťový orchestr – brass band. Orchestr vznikl v červenci roku 2017 a od svého vzniku odehrál desítky koncertů v rozličných sálech republiky, v roce 2020 rozezvučil jako první brass band Dvořákovu síň pražského Rudolfina.

Moravia Brass Band Moravia Brass Band Moravia Brass Band Moravia Brass Band

Old Steamboat Jazz Band
Kapela Old Steamboat Jazz Band vznikla na podzim roku 1987. Poprvé se na veřejnosti toto sdružení jazzem nadšených muzikantů představilo 29. dubna 1988. Od té doby kapela nikdy nepřestala hrát. K největším úspěchům patří založení tradice jindřichohradeckého *Charlestonu*, účast na celosvětové výstavě *Expo 2000* v Hannoveru a dvojnásobné vystoupení na české ambasádě v Londýně. Kapela vystupuje při různých společenských příležitostech, včetně samostatných koncertů. Od roku 2003 skupina koncertuje pravidelně v lázních Aurora v Třeboni.

Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band Old Steamboat Jazz Band


Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024Brno Brass Fest 2024

Location: Brno, Brno




Save this event

Share with friends: