Go Back

Vila Tour 2024: Lenka Nová

From: 12.06.2024
To: 12.09.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Location: Česká republika
Vstupenky/informace: GoOut.cz

***Vila Tour*** – série komorních koncertů na architektonicky zajímavých místech, která jsou zajímavá nejen stavebně, ale také lidsky. Místa, která provázely silné lidské příběhy, stejně jako je tomu v písních Lenky Nové. Vzhledem k velikosti objektů je kapacita koncertů omezena. **Lenka Nová** – *„zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem.“* Pochází z Brna, kde začínala se zpěvem v místních rockových kapelách. Poté 12 let působila v kapele Laura a její tygři, s níž odehrála stovky koncertů a vydala několik alb. Od roku 2008 úzce spolupracuje s textařem Michalem Horáčkem. Natočila s ním alba *Ohrožený druh, Český kalendář* a v roce 2016 album *Čtyřicítka,* kde je nejen interpretkou, ale také autorkou hudby. Vydala čtyři sólová alba *Nová deska, Psí hodina,* již zmiňovaná *Čtyřicítka* a *Dopisy.* Od roku 2012 pravidelně koncertuje po celé České republice, ať už po boku Michala Horáčka, Petra Maláska, nebo Ondřeje Rumla. **A na co se mohou diváci těšit?** - Welcome drink v podobě šumivého alkoholického (nebo nealkoholického) nápoje z rodinného Jindrova vinařství. - Individuální prohlídka objektu a odborný výklad dědiců nebo průvodců. - Koncert Lenky Nové a doprovodných muzikantů Josefa Štěpánka na kytaru a Mikuláše Pokorného na piano (80 min.). - Ochutnávka vín z Jindrova vinařství.

Učinkující
NázevPopis/foto
Lenka Nová
Lenka Nová (narozena 19. září 1974 v Brně) je česká zpěvačka, herečka a autorka. *„Zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem.“* Pochází z Brna, kde začínala se zpěvem v místních rockových kapelách. Poté 12 let působila v kapele Laura a její tygři, s níž odehrála stovky koncertů a vydala několik alb. Od roku 2008 úzce spolupracuje s textařem Michalem Horáčkem. Natočila s ním alba *Ohrožený druh*, *Český kalendář* a roce 2016 desku *Čtyřicítka*, kde je nejen interpretkou, ale také autorkou hudby. Od roku 2012 je na sólové dráze. Vydala tři sólová alba *Nová deska* (2003), *Psí hodina* (2012) a již zmiňovaná *Čtyřicítka* (2016). Na jaře 2020 vydala své čtvrté sólové album *Dopisy*. Od roku 2012 pravidelně koncertuje po celé České republice, ať už po boku Michala Horáčka, Petra Maláska, nebo Ondřeje Rumla. V červnu roku 2024 vyjíždí na *Vila Tour* – sérii komorních koncertů na architektonicky zajímavých místech, která jsou zajímavá nejen stavebně, ale také lidsky. Místa, která provázely silné lidské příběhy, stejně jako je tomu v písních Lenky Nové.

Lenka Nová Lenka Nová Lenka Nová Lenka Nová Lenka Nová Lenka Nová Lenka Nová


Vila Tour 2024: Lenka NováVila Tour 2024: Lenka NováVila Tour 2024: Lenka NováVila Tour 2024: Lenka NováVila Tour 2024: Lenka NováVila Tour 2024: Lenka Nová


Save this event

Share with friends: