Zpět

Rock for People 2024

Od: 12.06.2024
Do: 15.06.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Místo: Hradec Králové – Věkoše, Letiště 38
Vstupenky/informace: GoOut.cz

Již 28. ročníku festivalu *Rock for People* proběhne 12. do 15. června 2024 v hradeckém Parku 360. Fanoušci se mohou těšit na rockerku Avril Lavigne, frontmana kapely Slipknot Coreyho Taylora v sólovém projektu, Parkway Drive nebo návrat Pendulum. Mezi dalšími oznámenými jmény se objevili například Missio, Neck Deep, La Dispute a z československé scény J.A.R. nebo Aneta Langerová.

Učinkující
NázevPopis/foto
Ameba Production, s. r. o.
*Baví rockery, odborníky, celé rodiny i bejbypankery.* *Rock for People* patří k nejstarším a největším českým festivalům. Mezi léty 1995 - 2013 byl festival spojen s *Českým Brodem*, od roku 2014 se koná ve Festivalparku v Hradci Králové. *Rock for People* uvítal na svých pódiích hvězdy jako Manu Chaa, The Killers, The Offspring, Massive Attack, Arctic Monkeys, Placebo, Muse, My Chemical Romance, Franz Ferdinand, Queens of the Stone Age, Faith No More, Franz Ferdinand a stovky dalších. Během roku pořádají také klubovou koncertní sérii *Rock for People Concerts* a v roce 2022 proběhne i nová koncertní série *Prague Summer Festival* v pražském A-parku Ledárny Braník.

Ameba Production, s. r. o.

Bring Me the Horizon
Bring Me the Horizon je britská rocková skupina, která vznikla v roce 2004 v Sheffieldu. Skupinu v současnosti tvoří zpěvák Oli Sykes, kytarista Lee Malia, baskytarista Matt Kean a bubeník Matt Nicholls. Celosvětově podepsali smlouvu s RCA Records a ve Spojených státech výhradně s Columbia Records. Kapela vydala své debutové album *Count Your Blessings* v roce 2006. Po vydání album svým deathcorovým zvukem polarizovalo posluchače a setkalo se s velkým opovržením kritiky. Kapela se od tohoto zvuku začala odpoutávat druhým albem *Suicide Season* (2008), které bylo považováno za tvůrčí, kritický i komerční zlom pro kapelu. Bring Me the Horizon vydali své třetí album *There Is a Hell Believe Me I've Seen It.* *There Is a Heaven Let’s Keep It a Secret* v roce 2010, které je posunulo k větší mezinárodní slávě a zároveň do něj začlenilo vlivy klasické hudby, elektroniky a popu. Jejich debut *Sempiternal* (2013) získal zlatou certifikaci v Austrálii (35 000 kusů) a stříbrnou ve Velké Británii (60 000 kusů). Album *That's the Spirit* (2015) debutovalo na druhém místě v UK Albums Chart a v americkém žebříčku Billboard 200. Jejich šesté studiové album *Amo* (2019) se stalo jejich prvním albem na vrcholu britské hitparády. Ve stejném roce kapela vydala také album *Music to Listen to...* (2019). V roce 2020 následovalo album Post *Human: Survival Horror*, první z plánované série čtyř projektů pod názvem Post Human. Kapela také vydala dvě prodloužené verze a dvě živá alba. Získali čtyři ocenění Kerrang! Awards, včetně dvou cen pro nejlepší britskou kapelu a jedné pro nejlepší živou kapelu, a byly nominovány na dvě ceny Grammy. Kapela prodala po celém světě více než 5 milionů desek a se skladbami jako *Throne, Drown, Mantra, Parasite Eve,* a *Kool-Aid* se dostala na vrchol britského žebříčku UK Rock & Metal Singles Chart. Styl jejich rané tvorby, včetně debutového alba *Count Your Blessings,* byl popisován především jako deathcore, ale v průběhu několika alb kapela svůj styl změnila a posunula se melodičtějším směrem, když svůj přístup k metalcoru zkombinovala s prvky elektroniky, popu a hip hopu.

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon

Sum 41
Sum 41 je pop punk rocková kapela z kanadského Ajaxu. Skupina vznikla v roce 1996 během 41. letního dne. Odtud pochází i její název. Mezi její členy patří Deryck Whibley (vokály, kytara, keyboard, piano), Jason McCaslin (basová kytara, vokály), Steve Jocz (bubny, vokály a Tom Thacker (kytara, vokály). Od podpisu nahrávací smlouvy se studiem Island Records v roce 1999 vydala skupina čtyři studiová alba, dvě CD se záznamem živých koncertů, dvě live DVD, více než deset singlů a po celém světě prodala miliony nosičů. Do roku 2006 uspořádala více než 600 vystoupení a proslavila se svými světovými turné, trvajícími zpravidla déle než rok. Zatím poslední album *Order in Decline* vyšlo v roce 2019.

Sum 41 Sum 41 Sum 41 Sum 41

The Offspring
Kapela The Offspring vznikla v 80. letech současně s dalšími kalifornskými skupinami Sublime, Rancid a Green Day a podíleli se tak na oživení punk-rockové scény v USA během první poloviny 90. let. Poprvé dosáhli velkého komerčního úspěchu deskou *Smash* z roku 1994, které se prodalo přes 12 milionů kusů. Po tomto úspěchu se o kapelu začala zajímat velká vydavatelství a The Offspring nakonec podepsali smlouvu s Columbia Records. Tímto albem odstartovala jejich úspěšná kariéra. První album s Columbia Records *Ixnay on the Hombre* bylo vydáno v roce 1997 a získalo dobré ohlasy v kritice. V roce 1998 vydala skupina páté album s názvem *Americana*, které je nejúspěšnějším albem kapely. Prodalo se ho přes 12 milionů kusů a získalo několikanásobné ocenění platinové desky. I následující deska *Conspiracy of One* z roku 2000 obdržela platinovou certifikaci. Album *Splinter* z roku 2003 už sice nezaznamenalo takový úspěch jako předchozí dvě, ale i tak získalo ocenění zlaté desky. Dalším albem skupiny je *Rise and Fall, Rage and Grace* z roku 2007, které zaznamenalo úspěch především díky hitu *You're Gonna Go Far, Kid*, který obsadil na 37 týdnů první příčku v americkém žebříčku Alternative Songs časopisu *Billboard*. Deváté studiové album *Days Go By* vyšlo po dlouhém odkládání 26. června 2012. Jejich poslední počin, *Let the Bad Times Roll*, vyšel v roce 2021. Skupina prodala více než 34 milionů desek, čímž se stali po Green Day druhou nejprodávanější punk-rockovou skupinou v historii.

The Offspring The Offspring The Offspring The Offspring The Offspring The Offspring The Offspring The Offspring

Yungblud
Yungblud je umělecké jméno britského zpěváka a multiinstrumentalisty Dominica Harrisona. Prezentuje se jako *„společensky uvědomělý umělec, který se nebojí vytvářet protestní díla propojující generace“*. Aby nastartoval svoji kariéru, přestěhoval se do Londýna, kde ho ovlivnil poslech kapel jako The Clash, Arctic Monkeys nebo N.W.A. Yungblud debutoval singlem *I Love You, Will You Marry Me* a jeho debutové EP *21st Century Liability* (2018) si vysloužilo chválu v renomovaných hudebních médiích. V roce 2018 nahrál s americkou zpěvačkou a modelkou Charlotte Lawrence píseň *Falling Skies*, která byla použita pro soundtrack k seriálu *13 Reasons Why* (Netflix). V únoru 2019 vydal Yungblud, americká zpěvačka Halsey a Travis Barker z Blink 182 singl *11 Minutes*, díky němuž získal Yungblud mnohem více pozornosti na YouTube. Dominic Harrison se netají inspirací u Arctic Monkeys či Jamieho T. Jeho tvorba je ovlivněna také hip hopem a ska. Poslední album *weird!* vydal v roce 2020.

Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud Yungblud

Avril Lavigne
Avril Ramona Lavigne je kanadská zpěvačka, osmkrát nominovaná na cenu Grammy. V roce 2006 byla zařazena časopisem *Canadian Business Magazine* na sedmou příčku žebříčku nejvlivnějších Kanaďanů v Hollywoodu. Už v šestnácti podepsala velkou nahrávací smlouvu, její debutové album *Let Go* z roku 2002 je nejprodávanějším kanadským albem 21. století. Nabídlo singly *Complicated* a *Sk8er Boi* a zpěvačce vyneslo titul „Pop Punk Queen“. Avril je považována za klíčovou hudebnici ve vývoji pop punkové hudby, protože vydláždila cestu pro ženskou a punkem ovlivněnou pop music na počátku tohoto století. Její druhé album *Under My Skin* se ve Spojených státech dostalo na vrchol žebříčku Billboard 200 a celosvětově se ho prodalo přes 10 milionů kopií. Hudebnice na úspěch navázala i další deskou *The Best Damn Thing*, která se dostala na první místo v sedmi zemích. Vedle hudební kariéry Avril Lavigne také namluvila animovanou postavu ve filmu *Za plotem* a debutovala na plátně ve filmu *Fast Food Nation*.

Avril Lavigne Avril Lavigne Avril Lavigne Avril Lavigne Avril Lavigne

The Prodigy
The Prodigy je britská hudební skupina, jejíž hudba se skládá z mnoha různorodých stylů od rave k hardcore techno s alternativně rockovými, breakbeat a punkovými elementy. Současní členové jsou Liam Howlett (skladatel/klávesy) a Maxim (MC/zpěvák). Leeroy Thornhill (tanečník/živé klávesy) byl členem kapely v letech 1990-2000, podobně jako tanečnice/zpěvačka „Sharky“, která opustila kapelu po jejich krátkém společném účinkování. The Prodigy se objevili na undergroundové rave scéně na začátku 90. let. Mezi jejich nejznámější singly patří *Charly*, *Out of Space*, *No Good (Start the Dance)*, *Firestarter*, *Breathe*, *Smack My Bitch Up!*. Mají na kontě 7 studiových alb, k nejznámějším patří *Music for the Jilted Generation*, na které vyšla skladba *Voodoo People*. Spolu s umělci The Chemical Brothers a Fatboy Slim patří k průkopníkům žánru, který se nazývá „big beat“. V březnu 2019 kapela oznámila smrt frontmana kapely Keitha Flinta.

The Prodigy The Prodigy The Prodigy The Prodigy The Prodigy

Corey Taylor
Corey Todd Taylor je americký hudebník známý především jako zpěvák a frontman skupin Slipknot a Stone Sour. Jeho přezdívky jsou „The Great Big Mouth“, „Neck“, anebo „Sickness“. Taylor a Joel Kman založili v roce 1992 kapelu Stone Sour, zkoušeli v Des Moines a pracovali na demo nahrávce. Po několika letech, kdy měla lokální úspěch, se kapela v roce 1997 rozpadla. Roku 1995 byla založena druhá hudební skupina, nazvaná Slipknot, kde je Taylor zpěvákem a frontmanem. Od roku 2000 je skupina Stone Sour obnovena v jiné sestavě členů (z té původní zůstali Taylor a Rand) a Corey Taylor tak v současnosti působí v obou kapelách.

Corey Taylor Corey Taylor Corey Taylor Corey Taylor Corey Taylor Corey Taylor Corey Taylor

Parkway Drive
Parkway Drive je australská metalcore skupina z Byron Bay, která se dala dohromady v roce 2002. Název skupiny je odvozený od názvu ulice v jejich rodném městě.

Parkway Drive Parkway Drive Parkway Drive Parkway Drive Parkway Drive

Pendulum
Pendulum vzniklo ve měste Perth na Západní Austrálii v roce 2002, když se producenti Rob Swire a Gareth McGrillen spojili s místním již uznávaným DJ Paulem 'Elhornet' Hardingem. Jejich jednotlivé kořeny se formovaly na půdě drum'n'basu, breakbeatu a hardcore, ale hráli i v metalových a punkových kapelách.

Pendulum Pendulum Pendulum Pendulum Pendulum

Alpha Wolf
Alpha Wolf je australská metalcorová kapela původem z Burnie, Tasmánie, v současné době sídlí v Melbourne, Victoria. Jejich debutové album *Mono* vyšlo v červenci 2017 a vumístilo se na 29. místě v žebříčku ARIA Albums Chart.

Alpha Wolf Alpha Wolf Alpha Wolf Alpha Wolf

Crystal Lake
Crystal Lake je japonská metalcorová kapela z Tokia, která vznikla v roce 2002. Kapelu tvoří zpěvák John Robert Centorrino, kytaristé Yudai Miyamoto a Hisatsugu Taji, baskytarista Mitsuru a bubeník Gaku Taura, který je bývalým členem Nocturnal Bloodlust. Po odchodu Shinya Hori je Miyamoto jediným členem původní sestavy, který v kapele zůstává. Crystal Lake vydali pět studiových alb. Jejich poslední studiové album, *Helix*, vyšlo 28. listopadu 2018. Hudba Crystal Lake je popisována jako mix metalu, deathcoru a nu-metalu.

Crystal Lake Crystal Lake Crystal Lake Crystal Lake

Dead Pony
Dead Pony je skotská post-punková indie kapela, kterou tvoří zpěvačka a kytaristka Anna Shields, Blair Crichton na sólovou kytaru a doprovodný zpěv, Liam Adams na baskytaru a bubeník Aidan McAllister.

Dead Pony Dead Pony Dead Pony Dead Pony Dead Pony

Hot Milk
Hot Milk je anglická pop rocková skupina z Manchesteru. Skupina, kterou v roce 2018 založili zpěvačka/kytaristé Hannah „Han“ Mee a Jim Shaw, je známá svým žánrově rozmazaným zvukem a texty, které se často vztahují k sociálním a politickým problémům.

Hot Milk Hot Milk Hot Milk Hot Milk Hot Milk Hot Milk

Kaizers Orchestra
Kaizers Orchestra je norská rocková kapela spojující ve své hudbě prvky punku, rock'n'rollu, tradičního skandinávského folku a balajky. Sami jako hudební vzor uvádějí Toma Waitse, východoevropskou a cikánskou muziku a tradiční norský styl Ompa (Humppa). Nabízelo by se přirovnání k Leningrad Cowboys, ale Kaizers Orchestra znějí mnohem syrověji a energičtěji. Věhlas jim přinesla právě především jejich živá vystoupení.

Kaizers Orchestra Kaizers Orchestra Kaizers Orchestra Kaizers Orchestra

La Dispute
La Dispute je americká pětičlenná skupina pocházející ze státu Michigan, která se dala dohromady v roce 2004. Kromě zpěváka a vůdčí postavy Jordana Dreyera v kapele působí i bubeník Brad Vander Lugt, kytaristé Chad Sterenberg a Corey Stroffolino a baskytaristy Adam Vass.

La Dispute La Dispute La Dispute La Dispute La Dispute

Missio
Missio je americké elektronické alternativní duo z Austinu v Texasu. V současné době se skládá ze zakládajícího člena Matthew Brue a David Butler. Jejich zvuk kombinuje prvky hip-hopu, EDM, popu a rocku a vytváří hymny se silnými poselstvími. Společně absolvovali turné s významnými skupinami včetně Twenty One Pilots a The 1975.

Missio Missio Missio Missio

Neck Deep
Britská formace Neck Deep je v současnosti jednou z největších hvězd pop-punku s početnou armádou fanoušků od Austrálie, Asie, Japonska, Jižní Ameriky, USA po Evropu. V červnu 2020 vydala čtvrtou studiovku *All Distortions Are Intentional* a jak sami Neck Deep říkají, jedná se o jejich největší a nejodvážnější počin.

Neck Deep Neck Deep Neck Deep

Shadow of Intent
je americká metalová kapela z Nové Anglie, kterou v roce 2014 založili Ben Duerr a Chris Wiseman. Kapela pokračuje ve vydávání své hudby nezávisle, včetně jejich prvního alba *Primordial* (2016), druhého alba *Reclaimer* (2017) a zcela nedávno jejich nejnovějšího díla *Melancholy* (2019).

Shadow of Intent Shadow of Intent

58G
58G je jihlavská rapová skupina, kterou tvoří TK27, Doktor a Humla. V roce 2020 se uvedli na scénu prvním mixtape *58 tape vol.1*, na který navázali stejnojmenným *58 tape vol.2* hned o rok později. Nyní chystají své debutové album, v rámci kterého pojedou první oficiální tour po celé České republice.

58G 58G 58G 58G 58G

Bitter Season
Bitter Season jsou novým přírustkem na české pop-punkové scéně. Kapela je poskládaná ze členů punkrockových Burning Steps a hardcorových kapel Skywalker a Lorelai.

Bitter Season Bitter Season Bitter Season

J.A.R.
J.A.R. nebo též Jednotka Akademického Rapu či Jaromír a Radomír je jedna z předních český hudebních skupin. Byla založena symbolicky 17. listopadu 1989 a její základní sestavu tvořili v té době autor hudby Roman Holý a duo „akademických“ rapperů Oto Klempíř a Michael Viktořík. Zprvu J.A.R. inklinovali spíše k rocku ale později se přiklonili k funku.

J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R. J.A.R.

John Wolfhooker
John Wolfhooker je čtyřčlenná československá kapela fungující v Praze. Dělila se o podium se zahraničními Bury Tomorrow, Hands Like Houses nebo Helia. Svou první desku nahrála v analogovém studiu. Druhá deska *When the Hunter Becomes the Huted*, na kterou přispěli také fanoušci, je na rozdíl od první odlišná především zvukově. Kapela tentokrát nenahrávala na pásku bez použití počítače, ale sáhla po moderních technologiích.

John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker John Wolfhooker

Aneta Langerová
Aneta Langerová je osobitá česká zpěvačka a hudebnice. Záhy po vítězství první řady soutěže *Česko hledá SuperStar* se stala jednou z nejpopulárnějších českých zpěvaček. Být interpretkou jí ale nestačilo, ve snaze o ryzí autenticitu se vydala na cestu k psaní vlastních písní. Vydala alba *Spousta Andělů*, *Dotyk*, *Jsem* a *Na Radosti*. V září 2017 vysšlo také DVD a CD *Na vlně radosti* s živým záznamem koncertu v pražském Foru Karlín, které zachycuje nejen koncert, ale i atmosféru celého turné, během něhož Aneta s kapelou a smyčcovým triem navštívila desítky českých a slovenských měst. V září 2018 se hudebně podílela na vydání audioknihy britského spisovatele Fynna *Pane Bůh, tady Anna*, kterou namluvila Bára Hrzánová. V roce 2020 vyšlo její doposud poslední album *Dvě slunce*.

Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová Aneta Langerová

Dmitrievna
Dmitrievna objevila svou vášeň pro hudební produkci během svého šestiletého pobytu v Berlíně. Místní hudební scéna silně ovlivnila styl zpěvačky a producentky, která od té doby tančí na hraně techna a popu. Dmitrievna hrála v Německu, Francii, Norsku a Slovensku a otevírala pro umělce jako jsou Ic3peak, Linea Aspera nebo Jessy Lanza. Její první EP *Hystericus* vyšlo na labelu *Napp Records* umělkyně Catnapp. Poté následovalo druhé EP *Eterno Retorno*. Debutové LP *Parazit* vyšlo v červenci 2022. Dmitrievna v něm zkoumá dopady oligarchie ve zdánlivě demokratickém světě.

Dmitrievna Dmitrievna Dmitrievna Dmitrievna

Dogstar
Dogstar je americká alt-rocková kapela z Los Angeles.

Dogstar Dogstar Dogstar

The Ecstasy of Saint Theresa
The Ecstasy of Saint Theresa je česká hudební skupina, žánrově orientovaná na alternativní hudbu. Jejím zakladatelem je Jan P. Muchow a zpěvačkou Kateřina Winterová.

The Ecstasy of Saint Theresa The Ecstasy of Saint Theresa

Against the Current
Jméno kapely Against the Current z New Yorku je v současnosti jedním z nejskloňovanějších v zahraničních časopisech, rádiích a webzinech orientujících se na rockovou hudbu. Slibnou budoucnost této mladé, ale o to překvapivěji vyzrálé formaci věští nejen kvůli jejímu čerstvému propojení s uznávaným labelem Fueled By Ramen.

Against the Current Against the Current Against the Current Against the Current Against the Current Against the Current Against the Current Against the Current

Enter Shikari
Enter Shikari vtrhli na scénu v roce 2003. V roce 2007 o sobě dala britská čtveřice bouřlivě vědět s albem *Take to the Sky*. Přestože deska nevyšla u žádného nadnárodního vydavatelství, prodalo se jí více než čtvrt milionu kusů a katapultovala kapelu na první celoamerickou tour. Ve stejné době už Enter Shikari válcovali i YouTube – prvotina z roku 2006 například k dnešnímu dni přesáhla 10 milionů zhlédnutí. Následovala úspěšná alba *Common Dreads* (2009), *A Flash Flood of Colour* (2012) a *The Mindsweep* (2015). Ve stejném roce kapela křižovala Evropu s novou deskou *The Mindsweep* a dokončuje speciální remixové nahrávky pro edici *The Mindsweep: Hospitalized*. Na té Enter Shikari spolupracovali s labelem Hospital Records a dozorovaly jí ikony jako Metrik, Danny Byrd, London Elektricity či Keeno. Jejich páté album *The Spark* vyšlo v roce 2017 a šesté album je v očekávání.

Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari Enter Shikari

Hanabie.
Hanabie. je japonská metalcorová kapela z Tokia, která vznikla v roce 2015. Kapelu tvoří zpěvačka Yukina, kytaristka Matsuri, baskytaristka Hettsu a bubenice Chika. Jsou známí tím, že kombinují hlasitou a těžkou hudbu s estetikou Harajuku ve stylu, který samy označují jako „Harajuku-core“. Jejich písně obsahují prvky metalcoru, hardcore punku a nu metalu se směsí hip hopu a elektroniky.

Hanabie. Hanabie. Hanabie. Hanabie.

Body Count
Body Count je americká heavymetalová skupina založená v Los Angeles v roce 1990. V čele skupiny stojí Ice-T, který se nejprve etabloval jako rapper, ale skupinu založil společně s kytaristou Ernie C kvůli jejich zájmu o heavymetalovou hudbu.

Body Count Body Count Body Count

Hoobastank
Hoobastank je americká rocková skupina, která se proslavila zejména hitem *The Reason*. V roce 1994 ji v Agoura Hills v Kalifornii založili zpěvák Doug Robb, kytarista Dan Estrin, bubeník Chris Hesse a baskytarista Markku Lappalainen.

Hoobastank Hoobastank Hoobastank

Alien Weaponry
Alien Weaponry je tříčlenná thrashmetalová kapela z Waipu na Novém Zélandu, kterou v roce 2010 založili bratři Lewis a Henry de Jongovi, kterým v té době bylo 8 a 10 let. Kapelu tvoří Lewis de Jong (kytara a zpěv), Henry de Jong (bicí) a od srpna 2020 baskytarista Tūranga Morgan-Edmonds. Kapela je nejvíce známá svou fúzí Te Reo Māori (rodný jazyk Nového Zélandu) s thrash metalem.

Alien Weaponry Alien Weaponry

Deathbyromy
Romy Flores je americká zpěvačka a skladatelka známější pod svým uměleckým jménem Deathbyromy. Narodila se a vyrostla v Los Angeles v Kalifornii a od svých 15 let se věnuje své hudební kariéře. Od svého debutového LP *Monsters* v roce 2018 vydala Flores tři studiová alba, z nichž nejnovější je 2022. *Entropy*.

Deathbyromy Deathbyromy Deathbyromy Deathbyromy

Ic3peak
Ic3peak je ruské duo Nastye Kresline a Nicka Kostyleva, které se pohybuje na pomezí rapu, horrorcoru a witch housu. Podle *Full Moon* magazínu jsou ukázkovým příkladem organického propojení moderního umění a pop music. Vystupovali již na velkých festivalech v USA, Jižní Americe i Evropě.

Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak Ic3peak

Bombay Bicycle Club
Bombay Bicycle Club byla britská indie-rocková kapela z Londýna hrající ve složení Jack Steadman (vokály, kytara, piano), Jamie MacColl (kytara), Suren de Saram (bicí) a Ed Nash (baskytara). V době svého působení mezi lety 2005-2016 stihli vydat čtyři studiová alba: *I Had the Blues But I Shook Them Loose* (2009), *Flaws* (2010), *A Different Kind of Fix* (2011) a *So Long, See You Tomorrow* (2014). Na začátku roku 2015, těsně po skončení osmnáctiměsíčního turné ke čtvrtému albu *So Long, See You Tomorrow*, které americký hudební server Pitchfork prohlásil za *„euforickou synth-popovou odyseu”* a které kapelu vyneslo na první příčky britských hitparád, se kapela rozhodla ukončit svoji činnost. *„Je mnohem snazší přestat ve chvíli, kdy víte, že jste na vrcholu“;* vysvětlil kytarista Jamie MacColl. *„Myslím, že kdybychom pokračovali dál, asi bychom se rozpadli takovým způsobem, že by už nebylo možné se vrátit.”* Jednotliví členové se pak mohli věnovat sólovým projektům. Ed Nash pokračuje jako Toothless a Jack Steadman jako Mr Jukes. Po pětileté odmlce v roce 2019 ohlašují svůj návrat vydáním nového alba *Everything Else Has Gone Wrong*.

Bombay Bicycle Club Bombay Bicycle Club Bombay Bicycle Club Bombay Bicycle Club

Fit for a King
Fit for a King je křesťanská metalcorová kapela založená v roce 2007 v Tyler, Texas, Spojené státy amer

Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024Rock for People 2024

Místo: Hradec Králové – Věkoše, Letiště 38




Uložit tuto akci

Sdílet s přáteli: