Zpět

United Islands of Prague 2024

Místo: Praha, Hlavní město Praha
Od: 01.05.2024
Do: 04.05.2024
Web: FESTIVAL GUIDE
Místo: Praha
Vstupenky/informace: GoOut.cz

Další ročník *United Islands of Prague* proběhne 1. až 4. května 2024. Návštěvníci se mohou těšit na mladé talentované hudebníky z tuzemska i zahraničí, zajímavé workshopy, přednášky, besedy s ambasadory, sportovní aktivity, relaxační zónu i program pro děti. V rámci festivalu vystoupí jména jako 49th & Main, MC Gey, Rohony, Ben Cristovao, Good Tomes Only a řada dalších interpretů. Zároveň proběhnou přednášky CAMPu, live podcasty a další doprovodný program.

Učinkující
NázevPopis/foto
49th & Main
Indie-popové duo původem z irského města Kilkenny, které tvoří producent Ben O'Sullivan a zpěvák/multiinstrumentalista Paddy King. Dvojice se poprvé setkala ve škole a po vzájemném sblížení začali společně pracovat na hudbě během teplého léta. O'Sullivan experimentoval s akustikou a nahráváním Kingovy kytary. Časem se rozhodli převézt nahrávací vybavení s sebou do Kanady, kde vznikly základy jejich debutového projektu. Paddy King se učil hudbu od jedenácti let, když docházel na hodiny kytary po škole. Inspirován tradičními písničkáři začal psát vlastní hudbu ve 15 letech a o víkendech začal pouličně hrát v domovských ulicích. Až na univerzitě se začal zajímat o house music, elektroniku a alternativní formy tvorby. \ Producent Ben O'Sullivan se nejdříve věnoval videoredigování a později přešel k hudbě, když ho k FL Studiu přivedl přítel. Sám se naučil produkovat pomocí tutoriálů na YouTube a byl inspirován americkým umělcem/skladatelem Jonem Bellionem. Na univerzitě byl připraven nově experimentovat. Po návratu z Kanady se ukázalo, že O'Sullivan trpí aplastickou anemií, což ho vedlo k rozhodnutí vydat hudbu jako nový umělec. Hudba mu poskytovala úlevu během léčby a stala se důležitou součástí jeho života. Vydání jejich první písně proběhlo krátce před celosvětovým uzavřením kvůli pandemii. Od té doby se 49th & Main rozrostli a spolupracovali s různými umělci. Získali pozornost odvětví a nedávno podepsali globální nahrávací smlouvu s nezávislým labelem Counter Records a agentura Paradigm je podporuje v jejich živých vystoupeních.

49th & Main 49th & Main 49th & Main

MC Gey
MC Gey je český rapper, který se kromě rapu věnuje ilustraci, grafickému designu a psaní povídek a básní. Gey s rapem začal v roce 1999, vážnější pokusy pak příšly v roce 2005 s partou Actionday Crew. Rok 2010 přinesl první sólo desku *Turbulence negativních dobrot*, která je v podstatě sbírkou starších nevydaných nahrávek. Rok na to se Gey náhodně potkal s DJ Fattem a výsledkem tohoto setkání je společné album s názvem *Imaginárium naprosto běžných podivností*, díky kterému se MC Gey stal právoplatným členem Ty Nikdy. V roce 2014 navazuje tato dvojice druhým albem *Opičí král vrací úder*. V letech 2016 a 2019 vydal MC Gey dvojici desek *Rap Life* a *Rap Life: Epizoda 2*.

MC Gey MC Gey MC Gey MC Gey

AJ Wander
Londýnský písničkář AJ Wander získal miliony poslechů svých prvních singlů. Jeho texty odráží jeho životní zkušenosti a poznatky z pozorování světa kolem něj. Vytváří tak hudební momentky, které posouvají hranice popu. Inspiraci čerpá z umělců jako jsou Bon Iver a Coldplay, a jeho hlas je kritiky často připodobňován k tomu Lewise Capaldiho.

AJ Wander AJ Wander AJ Wander

Ben Cristovao
Ben Cristovao je český zpěvák, textař, herec, sportovec a písničkář, zpívá v češtině i angličtině. Jeho matka je z Čech, otec z Angoly. V roce 2009 byl finalistou talentové soutěže *Česko Slovenská Superstar*, kde skončil na 7. místě. Předtím se věnoval na profesionální úrovni sportu – nejprve tenisu a poté snowboardingu. Zkušenosti získané z hudební soutěže ho motivovaly k dalšímu zaměření na svou sólovou pěveckou kariéru. V roce 2010 vydal debutové album *Definitely Different*, nejúspěšnějšími singly alba jsou písně *Give Me Some More* a *Put It On Me*. Rok poté (2011) vychází druhé řadové album *Benny Cristo*. Deska obsahuje píseň s Monikou Bagárovou *Chci* a hit *Na zdraví*. Coby předskokan vystupoval například před americkou elektro-popovou skupinou Far East Movement či kubánsko-americkým rapperem Pitbullem. V roce 2014 desku *Made In Czechoslovakia*, kterou pokřtil ve vyprodané pražské hale Forum Karlín. V roce 2019 vydal EP *Kontakt* o šesti skladbách. V tom samém roce oslavil na hudební scéně 10 let a při této příležitosti uspořádal v Praze vlastní koncert v hale O2 arena, show navštívilo bezmála 15 000 lidí. Ben spolupracuje na hudební scéně s širokým spektrem umělců od mainstreamových zpěváků a kapel až k alternativním hip hoperům z Čech i Slovenska. Jeho alba vzešly z valné části ze spolupráce s kanadskými producenty The Glowsticks v čele s Osama Verse-Atile. Ben Cristovao je několik let aktivním veganem a zastáncem práv zvířat. Aktivně se účastní různých akcí a kampaní podporujících tuto myšlenku. Ben se zároveň věnuje několik let na profesionální úrovni brazilskému jiu-jitsu. V roce 2021 Českou republiku reprezentoval v mezinárodní soutěži *Eurovize*.

Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao Ben Cristovao

Sofian Medjmedj
Sofian Medjmedj je mladý český popový zpěvák s přesahem do R’n’B. Svou hudební kariéru odstartoval ve studiích Abbey Road v Londýně, kde natočil singl *TV Shows* s Benem Cristovao. V říjnu 2018 vydal svůj samostatný debut, singl *Čekám na zázrak*. V roce 2021 pak vydal album nazvané *19*, v roce 2023 pak další album s názvem *Project | 23*. Jeho hudba se pohybuje na pomezí popu, R'n'B a rapu. Do textů prolíná své o sobní prožitky, avšak vyhýbá se patosu. Za svou tvorbu získal ocenění v hudebních cenách Evropy 2 v kategorii Objev.

Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj Sofian Medjmedj

Rohony
Adam Rohony je rapper, vystudovaný grafický designér a fotbalový středopolař. Kromě své hudby je populární i na TikToku a na HeroHero točí seriál *Návrat krále* o svém návratu na fotbalové hřiště.

Rohony Rohony Rohony Rohony Rohony

Baasch
Baasch is a Polish producer, composer and musician originally from Warsaw. He represents the style of alternative music, primarily indie and synth pop.

Baasch Baasch Baasch Baasch Baasch Baasch Baasch Baasch

Dives
Dives se dali dohromady na začátku roku 2016 poté, co se na rakouském kempu Girls Rock setkala Dora De Goederen, Tamara Leichtfried a Viktoria kirner. Vídeňskou undergroundovou scénu po chvíli začal pronikat jejich surf zvuk. Na jaře roku 2017 nahráli své první minialbum, které neslo stejný název nese skupina. S produkcí tohoto alba jim pomohl rakouský hudebník a producent Wolfgang Möstl a vydali jí na labelu Siluh Records na podzim 2017. Album obshovalo šest skladem. Za svou kariéru měla skupina tour v Rakousku, Německu i České republice.

Dives Dives Dives Dives Dives Dives Dives

Freakin' Disco
Hudba Freakin’ Disco je hlboká, psychadelická a groovy inštrumentálna elektronika. Kapela v súčastnosti pracuje na treťom albume. Prvý singel, *Face Yourself*, bol produkovaný niekoľkonásobným víťazom *Grammy* Steveom Dubom, producentom Chemical Brothers, The Prodigy.

Freakin' Disco Freakin' Disco

Moses Yoofee Trio
A contemporary jazz trio from Berlin, playing fusion that's heavily influenced by neo-soul and Dilla-esque hip-hop. Comprising keyboardist Moses Yoofee, bassist Roman Klobe-Barangă and drummer Noah Fürbringer, it released its debut EP *Ocean* in 2023 on Nils Frahm's Leiter label.

Moses Yoofee Trio Moses Yoofee Trio Moses Yoofee Trio Moses Yoofee Trio

Cigánski diabli
Slovenský orchestr, který spojuje folklórní hudbu s dalšími žánry jako jsou jazz, etno a flamenco.

Cigánski diabli Cigánski diabli Cigánski diabli Cigánski diabli

Tautumeitas
Tautumeitas, etno-popová kapela pocházející z Lotyšska, prolíná melodie a texty z lotyšských lidových písní s moderními zvuky. Jejich složité melodie, vokální aranžmá a živé vystoupení překračují jazykové bariéry a rezonují s publikem kdekoliv vystupují. Jejich umělecká cesta však sahá nad rámec hudby; rozprostírá se do jejich výrazné vizuální identity, kde jejich kostýmy a koruny spojují tradici a budoucnost.

Tautumeitas Tautumeitas

Sam Quealy
Sam Quealy vzdoruje hranicím žánru. Její divoce erotické skladby, které se hravě prolínají různými žánry, přitahují publikum po celém světě. Je členkou vogue domu Commes des Garcons. Sam vyzařuje sebevědomí a postoj rockové hvězdy, zatímco se v jejím vzezření odráží půvab popové ikony.

Sam Quealy

Vojtik
Vojtik, umělec z Detvy, se na slovenské hudební scéně prosadil se svým singlem *Detviansky sen*.

Vojtik Vojtik Vojtik Vojtik Vojtik Vojtik Vojtik

LPS
LPS je mladá slovinská kapela hrající dynamický pop-rock. Kapela je vedená frontmanem Filipem Vidušinem, kterého doplňují Žiga Žvižej na klávesy, Zala Velenšek na baskytaru, Gašper Hlupič na bicí a Martin Mutec na elektrickou kytaru. Společně koncertovali po celém Slovinsku, v roce 2022 navíc reprezentovali zemi na soutěži Eurovision Song Contest.

LPS LPS

Joe & The Shitboys
Bisexuální vegani Joe & The Shitboys útočí krátkými a chytlavými shitpunkovými písněmi. Tato kapela vznikla s cílem poukázat na špatné chování na konzervativních Faerských ostrovech, kde je rocková scéna plná bezcharakterních homofobů a misogynistů. Jejich vystoupení jsou plná energie, přičemž salvy písní jako *Drugs R'4 Kidz*, *Life Is Great You Suck* a *If You Believe in Eating Meat, Start With Your Dog* jsou prolomeny extravagantním frontmanem Joem, který publikum zlehčuje. Po řadě domácích koncertů, včetně účasti na Faerských hudebních cenách, kde v březnu 2020 získali ocenění Nejlepší skupina, si kapela získala fanoušky mezi mezinárodními novináři svým vtipným a nebojácným vystoupením na přehlídce *Iceland Airwaves* koncem roku 2019, což vedlo k zařazení do prestižní NME 100 tipů pro rok 2020.

Joe & The Shitboys Joe & The Shitboys

Good Times Only
Český zpívající boyband Good Times Only v roce 2020 zaujal albovým debutem *Pěkný chvíle*, na kterém se frontman Filip Černý vypisoval z rozpadajícího se vztahu. V roce 2022 se již pětičlenná kapela hrající minimalistický synthpop, avšak nezapomínající na kytary, přesunula na taneční parket prostřednictvím dvou elektronicky laděných singlů – *Zona100* a *Tak jsme tu* balancovaly na hraně alternativy a mainstreamu. V říjnu roku 2023 Good Times Only, kteří za dobu své existence stihli předskakovat jménům jako alt-J, Gus Dapperton či Marcell, vydávají své druhé album nazvané *Teď na to myslim*. O produkci hravé nahrávky se opět postaral Lazer Viking a GTO na ní prezentují současný pop s českými texty tak, jak si ho představují oni. Uhlazený synthpop se napříč osmi skladbami střídá s akustickými kytarami i klavírem, svou znovunalezenou "písničkovější" polohou tak kapela pomrkává po svých začátcích a debutovém EP nedělní *Luka*. Během psaní *Teď na to myslim* se mezi referenčními tracky byli schopni prostřídat americký rapper Lil Yachty, kapela The War On Drugs nebo slovenský hudebník Vašo Patejdl. Ani čtyři ochutnávkové singly (včetně *Pro tebe cool* a *Takhle se nedá žít* z roku 2023) tak nemohly napovědět, jak bude zbytek nahrávky znít. Good Times Only se na *Teď na to myslim* ukazují ve své doposud nejvyzrálejší a nejhravější formě.

Good Times Only Good Times Only

Glad for Today
Kapela Glad for Today z Hradce Králové vznikla v roce 2014. Následující rok jí vyšlo první EP *Sheep Facing The Wolfpack* a v roce 2018 EP s názvem *Ready For A Show*. Kapela už vystupovala na festivalech jako *Rock For People*, *Fajtfest* nebo *Jamrock* a předskakovala například kapele Dayseeker, Normandie nebo Imminence.

Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today Glad for Today

Lonely Spring
Hyperpunková kapela Loveny Spring.

Lonely Spring Lonely Spring Lonely Spring

Idea
Idea je zakladatel a hlava labelu Ty Nikdy. V rapu se začal prosazovat po roce 2000 s prvním demem se zlínskou kapelou Dilema. Následovala éra freestyle battlů, na kterou navazuje v roce 2005 začátek spolupráce s DJ Fattem pod názvem IdeaFatte. V tomto období vyšel také první sólo mixtape *Malý Pepek Mixtape vol. 1*. Pod značkou IdeaFatte prozatím vyšly 4 studiová alba – *365*, *Mezitím*, *Doma* a *Dočasně nedostupní*. IF má na kontě také mixtape s návezm *Plus*. Mimo IdeaFatte se Idea podílel na společné Ty Nikdy desce *Label* a především na vlastním sólo albu *Daleko blíž*. Toto album z roku 2012 je prozatím nejosobnějším materiálem, který Idea za svoji kariéru natočil. V roce 2015 přišla s IF přelomová deska *Rap*, které sekundovala v roce 2016 deska *Stop Play*. V roce 2019 vydává Idea dlouhoočekávanou solo desku *Tempo*, se kterou mu produkčně pomohlo více beatmakerů, ale hlavně slovenský FVLCRVM. V roce 2021 vydal solo producentskou desku *O beatech a lidech*, v současné době se věnuje beatmakingu a produkci pro ostatní interprety. Idea a Boy Wonder jsou BoyBand. Polobláznivý projekt, který vznikl jako fór se stal jednou z největších rapových senzací roku 2013. O rok později navíc po debutu *Best Of* přichází druhá deska *Galapágy*.

Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea

Meelik
Meelik je nadaný hudebník, který si vybudoval jméno v oblasti rocku a garage rocku. Pochází z živé hudební scény Estonska. Meelik vytváří zvukový svět plný kytarových riffů, úderného bubnování a silných vokálů, inspirovaný kapelami jako The Stooges, The Sonics a The White Stripes. Jeho texty zkoumají témata úzkosti, lásky a obtíží každodenního života a jeho hudba vyjadřuje ducha rebelství a nezávislosti.

Meelik

Deti
Deti vycházejí z tmavých uliček Bratislavské DIY „stoky“. Kombinace minimalistických fuzz riffů s tvrdou basou, prezentuje garážový špinavý minimal s vizuální oscilací 90. let.

Deti Deti Deti

Inspo
Inspo je moderní rocková/indie kapela sídlící v Rize v Lotyšsku. Kapela začala v roce 2020 jako sólový projekt Aivarse, ale poté, co vydal pár singlů s hostujícími zpěváky, se k němu v roce 2021 připojila Nadina a kapela se oficiálně stala duem. Ve stejném roce vydali své první EP s názvem *Space Between*, a v roce 2022 se Inspo zúčastnila národního výběru na Eurovizi Supernova v Lotyšsku a umístila se na 8. místě z 17 kapel a umělců. Později téhož roku kapela vydala své první album *Duality* a znovu se zúčastnila národního výběru na Eurovizi v roce 2023 s písní *Sway*. V tom samém roce se kapela zúčastnila místní talentové show *X factor* a v listopadu vydala cover EP *Untitled*, které obsahuje jeden cover připravený speciálně pro *X Factor* a další dvě, které vždy patřily k oblíbeným písním kapely.

Inspo Inspo Inspo

Midnight Swimmers
Skupina Midnight Swimmers byla založena na konci roku 2017 v Olomouci. Po roce se ale členové Stanislav Chyzhman a David Machac rozhodli přestěhovat do Londýna.

Midnight Swimmers

Severals
Severals je čtyřčlenná kapela z Plzně jejíž první koncert proběhl v roce 2015. Hudební styl, kterým se Severals prezentují se dá nazvat moderním metalcorem za doprovodu surových screamových vokálů a melodických zpěvů. Nebojí se však experimentům napříč žánry např. rapovými pasážemi, elektro prvky atp. Toho je důkazem jejich debutové album *Algorithm*, které vyjde v prosinci 2022. Severals si zakládají na své propracované světelné show v doprovodu živého zvuku a celkového estetického dojmu na pódiu.

Severals Severals Severals

Unique Orchestra
Unique Orchestra je vícežánrové hudební těleso, které se začalo formovat v roce 2020 a vzniklo jako rozšíření smyčcového Unique Quartet.

Unique Orchestra

Jay Delver
Jay Delver je brněnská kapela – vítěz soutěže *Jazzfruit 2020* – kombinující popové melodie s funkovými rytmy, jazzovou harmonií a rockovou úderností. V České republice hráli na festivalech *Groove Brno*, *United Islands of Prague*, *Hradecký Slunovrat*, *Freedom Fest* a *Besedě u Bigbítu*. V zahraničí např. v Paris-Prague Jazz Clubu v Paříži, na *Nisville Jazz Festivalu* v Srbsku a také na Slovensku, v bratislavském Véčku.

Jay Delver Jay Delver Jay Delver Jay Delver Jay Delver Jay Delver Jay Delver

From Another Mother
Nespútaná balkanská energia v podobe chorvátsko-srbského tria. Ich koncerty sú povestné energiou rockovej Nirvány alebo Dilinger Escape Plan. From Another Mother majú za sebou viac ako sto koncertov odohraných po celej Európe vrátane Anglicka. V roku 2016 vydali EP *Bratebra*, v 2017 debutový album *Epileptir*, ktorý portál *muzika.hr* označila za *„alternatívny album roka“*. V apríli 2019 kapela vydala druhý album *Atatoa* pod nemeckým vydavateľstvom *Kapitän Platte*.

From Another Mother

Blue Uandi
Blue Uandi je české popové duo oscilující mezi klubovou hudbou a experimentální elektronikou. Zpěvák a pianista Martin Konvička a producent a kytarista David Machovský debutovali v roce 2021 s EP *1000 Braids*. Oba mají zkušenosti v různých žánrech a nespoléhají se na nic jiného než na svůj instinkt neustále přetvářet širokou škálu emocí. Spolupracují s umělci v hudební i vizuální oblasti tak, aby navzájem podporovali svou mnohostrannou identitu a společně dávali život svým uměleckým vizím.

Blue Uandi Blue Uandi Blue Uandi Blue Uandi Blue Uandi Blue Uandi

Darewin
Darewin je pražský rapper a příležitostný producent. Darewin, dříve vystupující pod uměleckým jménem „Mladej pilot“, vydal v roce 2012 svůj první projekt *Upboy Mixtape vol.1*. Následovaly projekty *Upboy Mixtape vol.2* a *Upboy Mixtape vol.3*. Dále už pod svým aktuálním uměleckým jménem „Darewin“ vydal zbylé projekty *Upboy Mixtape* (vol.4 - vol.6). Následovaly další hudební projekty, jako *Pondeli rano*, *Independent* a úspěšná dvojice mixtapů *Underground Planet*. V roce 2019 byl Darewin součástí tour *Od Chebu po Ostravu*, kterou jel společně se Schyzem a PTK v Česku a na Slovensku. Na konci roku 2020 vyšel do té doby jeho největší projekt *Kruhy v konopi mixtape vol.1*. Dalším velkým projektem bylo pokračování mixtapu *Kruhy v konopi mixtape vol.2* v polovině roku 2022. V mezičase vydávání těchto projektů jsou posluchači zásobováni jak novými singly, tak řadou EPs. 1. března 2023 vydal Darewin mixtape *Spatny dny neysou vol.1* a o měsíc později následovalo vydání druhé části mixtapu, a to *Spatny dny neysou vol.2*. Jako další ucelený projekt následuje *These Dayz Crazy* EP a chvíli na to *From Hell With Love* ve spolupráci se Skinny Barberem a projekt *Tourlife* nahrávaný během společné tour. Darewin nezastavuje a vydává projekt navazující na jeho úspěšnou sérii mixtapů *Kruhy v konopi vol.3*. Darewin má za sebou již stovky koncertů a oznamuje jarní tour roku 2024.

Darewin Darewin Darewin Darewin

Cringe Prince
Cringe Prince je český rapper původně z Ústí, momentálně působí v Praze. Pod záštitou bedroom rapu vytváří vlastní digitální artefakty, jeho rapové show pak bývají plné improvizace.

Cringe Prince Cringe Prince Cringe Prince Cringe Prince

Hopes
Hardcorová kapela z Liberce.

Hopes Hopes Hopes Hopes Hopes

Hyny the Kid
Rodák z Dobřichovic Hyny The Kid je známý pro svůj melodický rap. Ačkoli je Čech, tvoří spíše v angličtině.

Hyny the Kid Hyny the Kid Hyny the Kid Hyny the Kid

Undo Redo
Undo Redo je nový hudební projekt, v němž se členové elektronického tanečního dua Noisy Pots – Michal Šupák a Jakub Tengler, spojili s multiinstrumentalistou Antonínem Dlapou.

Undo Redo Undo Redo

Dušan Vlk
Dušan Vlk je součástí východoslovenské rapové scény a člen kolektivu Bratři v Triku. V roku 2021 vydal album *Človek človeku vlkom*.

Dušan Vlk Dušan Vlk Dušan Vlk Dušan Vlk

Kosmetik Institut

Kosmetik Institut

Brixtn
Brixtn je indie-electro popové uskupení songwriterů/producentů, kteří svou hudbu zakládají na českých textech a moderním elektronickém zvuku. Brixtn založili v roce 2017 jako čtyřčlennou kapelu, ze které se postupně stalo duo. V roce 2023 odešel kytarista Hemi, což byla zásadní změna sestavy. Matěj se Štěpánem se ale rozhodli dál pokračovat ve dvou a kapele se podařilo rychle se z těchto změn vzpamatovat.

Brixtn Brixtn Brixtn Brixtn

Maella
Michaela Charvátová je česká písničkářka, autorka, zpěvačka a producentka která vystupuje pod pseudonymem Maella. V Londýně, kde právě bydlí, vystudovala obor songwriting a produkci na britské hudební škole BIMM. Maella oslovuje posluchače svým charismatickým až hypnotickým hlasem v temně ambientní hudbě. Svým alt-popovým zvukem zaujala televizní stanici BBC Introducing London, kde získala slot jako featured artist. Její skladby je možno najít i ve filmech, např. *Bábovky* a v databázích pro reality show *Temptation* (USA) a *Global TV* (Kanada) a jiných pořadech. Koncertuje na festivalech i klubech v Británii, Česku a na Slovensku.

Maella Maella Maella Maella Maella Maella Maella Maella Maella Maella Maella

Karolina Beranova
Karolina Beranova je mladá písničkářka a audiovizuální umělkyně působící v Praze. Prostřednictvím hudby a vizuálu zkoumá pomyslné hranice reality, které zároveň provází každodenními myšlenkami nad dospíváním, hodnotami a vztahy, spolu s elektrickou kytarou a jemnými vokály a back-in tracky.

Karolina Beranova Karolina Beranova Karolina Beranova Karolina Beranova Karolina Beranova Karolina Beranova

Eleni Era
Originally from a small village on the mediterranean island, Cyprus, Eleni Era was trained as a classical concert pianist and has won various distinctions. Since her teen years she has been working as a musician in local bars and hotels. From the age of 18, she continued her training in her current base in Berlin, performing in concert halls around Germany and in venues like the Konzerthaus Berlin and the Kammersaal der Philharmonie Berlin, before conducting the junior groups of the Berlin State Choir for girls. The changing musical landscape of her native Cyprus, with artists beginning to push boundaries and experimenting both with tradition and their experiences in other countries is apparent in Eleni Era’s artistry in *Rise Love*.

Eleni Era Eleni Era Eleni Era Eleni Era

Le Parody
Sole Parody, známá spíše pod svým uměleckým jménem Le Parody (hra na vlastní příjmení), je hudebnice a zpěvačka pocházející ze jižního Španělska. Je také básnířkou a aktivistkou za feminismus. Svou hudební kariéru začala jako studentka v Los Angeles a byla členkou různých hudebních skupin v Madridu. Dílo Le Parody pravidelně získává uznání pro svůj hudební styl, který kombinuje africké lidové melodie, rytmus z Bollywoodu, asijské ozvěny, flamenkové rytmy a raveovou atmosféru. Její melodie připomínají známé skladby, ale zároveň neznějí jako žádná z nich.

Le Parody Le Parody

TMA
Tomáš Martínek alias TMA je hudebník a multimediální programátor. V roce 2015 vydal debutové EP *Pohledy*. Silným motivem jsou pro něj rezonující plochy, tlumené hluboké beaty a pulzující sub-bass. Ambienci dokreslují fragmenty nahrávek městského prostředí. Při vystoupení je vše rozvíjeno hrou na klavír a algoritmickými projekcemi, což každému koncertu dodává na jedinečnosti.

TMA TMA TMA TMA TMA

Clarius Symphony
Jeden ze zakládajících členů kapely Menzes, zakladatel djs crew TNLdnb a bývalý dj&mc v kapele Bufu. V posledních letech jedna z tváří celorepublikového uskupení Ultimate crew.

Clarius Symphony

DJ FeFe
Nejvíce se zajímá o elektronickou hudbu, od hip hopu přes glitch hop, trip hop, funky break, electroswing, house až po raggatek a především drum and bass.

DJ FeFe

Walid Ben Selim

Walid Ben Selim

Selector Boldrik
Zkušený reggae DJ selector Boldrik a zároveň i MC je na domácí scéně velmi dobře známý. Člen Sklizeň crew vystupuje jak samostatně, tak jako koncertní DJ mnoha českých reggae zpěváků. Za léta svého působení měl tu čest krýt záda snad všem zásadním jménům scény. Velmi často koncertně doprovází zpěváka MessenJaha.

Selector Boldrik Selector Boldrik

junk-E-cat
junk-E-cat is a Berlin based musician who blends acoustic and electronic elements, seamlessly combining a selection of reed instruments with maschine finger drumming, live looping and horn arrangements. He typically performs on top of his specially equipped fire truck at festivals and open-airs, and creates beats on top of buildings and abandoned sites around the world. While disguised in a mask and onesie, he allows the audience to witness his highly technical improvisations via video feed.

junk-E-cat junk-E-cat


United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024United Islands of Prague 2024

Místo: Praha




Uložit tuto akci

Sdílet s přáteli: